Historie Jeduthun

Het Christelijk Mannenkoor “Jeduthun” is ontstaan op initiatief van een aantal docenten van het van Lodenstein college te Amersfoort. De heren G. de Bruin, J. Bosma, A. Cornelissen en C. het Jonk kwamen elkaar als collega’s dagelijks tegen. Tijdens hun gesprekken in pauzes ontstond het idee om een mannenkoor op te richten.

In een brief aan de ouders van het van Lodenstein college werd hiervan melding gemaakt. Mannen die geïnteresseerd waren werden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 1 maart 1982. De opkomst overtrof alle verwachtingen: Er kwamen maar liefst 80 mannen. Er werd besloten dat de plannen konden worden uitgevoerd.

Het ontstaan van het mannenkoor was een feit. De eerstvolgende maandag begon men al met de repetities onder leiding van de muziekdocent C. het Jonk. Vaste begeleider van het koor werd organist Arie Kortleven.

In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot een landelijk bekend koor met een geheel eigen koorklank.

Het dirigeerstokje werd in 1998 doorgegeven van Cees het Jonk aan Arie Kortleven.

Ons mannenkoor bestaat al ruim 40 Jaar.

Op de Start pagina kunt u diverse geluidsfragmenten horen en enkele cd’s zijn nog te verkrijgen. Tevens kunt u op de sponsor pagina op de link van Family stream diverse cd’s beluisteren.

Scroll naar boven