Over ons

Historie

Het Christelijk Mannenkoor “Jeduthun” is ontstaan op initiatief van een aantal docenten van het van Lodenstein college te Amersfoort. De heren G. de Bruin, J. Bosma, A. Cornelissen en C. het Jonk kwamen elkaar als collega’s dagelijks tegen. Tijdens hun gesprekken in pauzes ontstond het idee om een mannenkoor op te richten.

In een brief aan de ouders van het van Lodensteincollege werd hiervan melding gemaakt. Mannen die geïnteresseerd waren werden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 1 maart 1982. De opkomst overtrof alle verwachtingen: Er kwamen maar liefst 80 mannen. Er werd besloten dat de plannen konden worden uitgevoerd.

Het ontstaan van het mannenkoor was een feit. De eerstvolgende maandag begon men al met de repetities onder leiding van de heer C. het Jonk. Vaste begeleider van het koor werd organist Arie Kortleven.

In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot een landelijk bekend koor met een geheel eigen koorklank. Het dirigeerstokje werd in 1998 doorgegeven aan Arie Kortleven.

Nu repeteert het koor wekelijks in de Kapel van het Hoornbeeck College , Utrechtse weg 230 in Amersfoort. Naast de repetities voor de concerten door middel van veel zang is er in de pauzes ook gelegenheid voor ontmoeting. De sterke onderlinge band versterkt het optreden van de samenzang als als één koor.
Je bent van harte welkom om op een avond de sfeer te komen proeven !

Hieronder een voorbeeld voor een indruk van het koor:

Wilt u meer informatie :

info@jeduthun.nl

websitebeheer@jeduthun.nl

Reacties zijn gesloten.